02 februari 2009

♣Pyramide vormig♣

Pyramide vormig - 22.01.09Benodigdheden:
·         Mooie sierlijke ronde pot
·         Oude oasis om de pot te vullen
·         Oasis kegel grijs (je mag ook groen gebruiken indien je veel vers materiaal neemt)
·         2 lange bloemistenstokjes (groene) om door de kegel te steken om deze vast te zetten in de pot
·         Berken takken of rode Cornus (moeten wel iets dikker zijn en dunnere voor ertussen in)
·         Krammen van bloemendraad
·         Lork-, cipressenknoppen, IJslandsmos, Licht roze roosjes - 22.01.09Conifeer, en eventueel nog ander klein groen, enkele kleine roosjes
·         Kussentjes mos of gewoon mos om de onderste oasis die in de pot zit af te dekken
·         Lijmpistool

Werkwijze:

In het voorjaar 2008 heb ik reeds een stuk gemaakt “Voorjaar in zicht”, wel daar had ik ook een pyramide met takjes gemaakt en deze heb ik nu opnieuw gebruikt maar ik heb hem enkel omgedraaid en bijgewerkt.
Beschrijving hiervan kan je vinden op de site http://hofke.skynetblogs.be onder de rubriek “bloemschikken speciaal” of klik op "Voorjaar in zicht" dan komt u rechtstreeks bij dit bloemstuk.

Berkentakjes met IJslandsmos ertussen - 22.01.09Mocht je verkiezen om  de groene oasis kegel te gebruiken om meer vers materiaal te nemen dan moet je de takjes met krammen (hiervoor neem je pookdraad die is steviger) tegen de groene kegel bevestigen. 

Een mooie pot siert het geheel - 22.01.091.      Vul de pot met oude oasis tot aan de rand, leg er het bolletjes mos op, zet vast met krammen.

2.      Steek de lange stokken door de kegel (hier de grijze) en steek hem  juist in het midden van de pot.

3.      Beplak de takjes zoals in de bovenvermelde beschrijving. Hier en daar zal je kleine spaties hebben, enkele grotere hiervan gebruik later je om de roosje tussen te steken, de andere holtes vul je op het laatste met het IJslands mos door het met een mes ertussen te duwen en heel op het einde het groen van de conifeer door deze goed kort te knippen en er tussen te steken.

Lorkknopjes en Cypres - 22.01.094.      Kleef nu de lork- en cipressenknoppen mooi verdeeld over de takjes, niet te veel en ook niet te min. Nadat de roosjes verdroogd en later niet meer mooi zullen zijn kan je deze verwijderen en zal uw stuk toch nog een aanblik waard blijven.

5.      Verdeel de roosjes met het groen. Zie dat de onderkant goed bedekt is met de takjes zodat er geen oasis meer te zien is.

Uit een ander oogpunt bekeken - 22.01.09Met dit bloemstuk haal je al wat warmte binnen op deze grijze dagen, zijn de roosjes echt niet meer mooi dan kan je er ook kleine andere zijde bloempjes insteken. Maar ook zonder bloemen zal dit pyramide bloemstuk je veel plezier schenken.

Je ziet dat je een bloemstuk nooit te vlug moet afbreken, ik heb nu al de tweede keer plezier van de beplakte kegel, het zal zeker ook niet de laatste keer zijn dat je dit opnieuw kan gebruiken.

Prettige uurtjes bij het knutselen.

Theresa,

12:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-speciaal

De commentaren zijn gesloten.