03 februari 2009

♣Romantische winterpracht♣

Winterse schoonheid - 21.01.09Benodigdheden:

·         Romantisch ijzeren korfje of schaal met of zonder hengsels ofwel een schaal op voet
·         Mos
·         Oasis en snijbloemenvoeding
·         Heel veel groen (kan ook uit de tuin zijn, vb. Pachysandra, skymia, korte klimopranken)
Eucalyptus, salalblad,  pistache, Eyonimus, Leucadendron
·         2 kleuren roosjes, fel en licht van kleur

Veel groen materiaal - 21.01.09Werkwijze:

1.      Bedek de onder- en de zijkanten van het korfje met plakken mos. Dit moet je wel niet doen indien je een gesloten korfje of schaal hebt. Dan bedek je enkel de bovenkant van de oasis met mos.

2.      Laat de oasis zich volzuigen en lauwwarm water met snijbloemen-voeding en plaats hem in het korfje, gelijk met de rand. Zie dat het mos niet zakt en de randen goed bedekt blijven.

Karmijnrode en roze roosjes - 21.01.093.      Neem stukken groen van zo’n 15 cm en zet de hoogte punten uit, dit wil zeggen, steek 1 takje in het midden van het stuk. De andere takjes over de rand van het korfje steek je plat, hiertussen steek je de takjes zodat je een soort ronding vormt. Het andere groen steek je hier tussenin er mogen geen takjes hierboven uit komen.
Je steekt zo het korfje vol zodat je nog moeilijk een vinger er kan tussen steken. De bedoeling hiervan is indien het groen indroogt dat je geen gaten krijgt.

Korfje in de lengte -21.01.094.      Verdeel de roosjes tussen het dichte groen, de roosje mogen een klein beetje boven het groen uitkomen zodat ze goed uitkomen en het zicht van het korfje vormen.

5.      Blijf je de oasis goed water geven en vervang je regelmatig de bloemen door andere dan heb je een bloemstuk dat veel langer dan een maand kan houden, dit groen blijft nl. heel lang goed fris.

TIP:

Je kan de roosjes vervangen door andere bloemen zoals:

-          anjers, anemonen, ranonkels, tulpen, orchideeën (in pipetten steken), eventueel ook nog fresia’s. U ziet keuze genoeg.

-          Laat je het stuk indrogen kan je nadat de roosjes verwelkt zijn ze vervangen door zijde roosje of andere bloempjes. 

Veel succes,

Theresa,

12:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-rozen

De commentaren zijn gesloten.