07 maart 2009

♣Tuinversiering♣

4-Tuinversiering - 28.02.09Benodigdheden:

·         Vaas of schaal op voet (ik heb dezelfde gebruikt als ik voor het stuk “Geschikt in rijen – 26.09.08” genomen heb)
·         Oasis blok en  ½ Oasis bol met een doormeter van  12,  snijbloemen-voeding
·         Mos en krammen
·         Groen om op te vullen: Italiaanse eik, Pittosporum, bosbestakken of je kan ook korte stukjes klimoprankjes (soort met kleine blaadjes deze staan korter bijeen  en Pachysandra) gebruiken
·         Satéstokjes
·         Fresia’s (deze Fresia’s stonden al een week binnen in een vaas en aangezien ze goed open waren en binnen vlug zouden verwelken heb ik deze gebruikt want buiten zullen ze zeker nog meer dan een week goed blijven) dus 2 x plezier 

Werkwijze:

4-Geopende Freesia's zullen het in de tuin nog even doen1.      Vul de schaal met de geweekte oasis gelijk  met de rand. In het midden plaats je de ½ bol oasis, steek hem vast met de satéprikkers.

2.      Leg de lappen mos op de ½ bol oasis en steek deze vast met krammen.

3.      De rand rondom volledig volsteken met korte stukjes groen, afwisselend Italiaanse eik en Pittosporum (wit/groene blaadjes).

4.      Op de ½ bol steek je korte stukjes bosbestakjes. Om de steeltjes van de Fresia’s niet te beschadigen maak je eerst een gaatje in het mos met een satéstokje.  Snij de Fresia’s kort aan en schik ze tussen de bosbestakjes.

4-Prachtige Freesia's5.      Plaats de vaas op een goed zichtbare plaats zodat je er constant van kunt genieten in onze grijze winterdagen. Ik heb ze op een wijnton geplaatst die ik vanuit mijn keukenvenster kan bewonderen.

6.      Eerst van het boeket binnen genoten en nu nog een hele tijd buiten bewonderen.

Succes,

Theresa,

12:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-lente

De commentaren zijn gesloten.