28 juni 2009

♣Lavendelkorf met koren♣

Lavendelkorf met koren - 16.06.09Benodigdheden:

·         Mooie korf (moet niet perse zo groot zijn) een oude fruitkorf kan hiervoor ook dienen
·         Stuk plastiek of doorzichtige papierverpakking van bloemen
·         Blokken oasis en snijbloemenvoeding
·         6 potjes lavendel (Hidecote – dit is donkerpaarse met kleinere bloemen maar hij bloeit zeer lang)
·         Paarse Sisal
·         Groen om de korf te vullen, zoals: Salalblad, Eucalyptus, Ruscus, Lijsterbesblad, Zilverblad (eenjarige plant)
·         Korenhalmen, Papaverknoppen, Hydrangea Villosa knoppen (soort plateau bloeiende hortensia), Verse Lorken knoppen,  fijne Limonium
·         Vlinders
·         Strikken of linten, ik had nog wat tule (roze en paars) en hiervan heb ik strikken gemaakt

Middenin schutbladeren van de BougainvelliaWerkwijze: 

1.      Mocht de korf te diep zijn, leg er dan Isomo platen in totdat je de juiste diepte hebt. Bedek de korf met plastiek of doorzichtig bloemenpapier.

Roze knoppen van de viburnum2.      Geef de potjes lavendel nog eens goed water en omwikkel ze met de paarse sisal. Plaats de potjes in de korf, 4 op de hoeken en 2 in het midden. Versnijd de natte oasis en plaats hem tussen de potjes Lavendel.

Roze knoppen van de viburnum3.      Schik het groen in de korf, verdeel alle groen evenredig over de korf. Doe hetzelfde met de andere materialen die je gekozen hebt. Als afwerking gebruikt je de Limonium.

Verse lorkeknoppen4.      Vorm 2 strikken van de tule (roze en paars) en zet deze vast op het hengsel van de korf.

Een neergestreken vlinder5.      Plaats enkele vlinders in het bloemstuk en 1 op de strikken.

Gezellig buitenOok mooi om af te geven als je op visite gaat, deze droogt mooi in enkel niet vergeten om de Lavendel regelmatig water te geven. Nadien kan je de Lavendel in de tuin planten. 

TIP:

Het doorzichtig cellofaan papier dat rond de bloemen zit is ook waterdicht daarom bewaar ik het om korven of ceramiek kommen af te dekken.

Ook indien sommige vazen te hoog zijn kan je ze opvullen met dit cellofaanpapier en het water dat je erop giet kan je zelfs met kleurstof kleuren in de kleur van de bloemen, oogt zeer mooi.

Nu ga je maar eens op zoek in de kelder, garage of zolder naar een vergeten korf die smeekt om gesmukt te worden. Voor het ogenblik geeft de tuin ook veel dankbaar materiaal. Dus vlug aan de slag. 

Theresa,

08:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-speciaal

De commentaren zijn gesloten.