29 juni 2009

♣Zomersekrans♣

001 - Close-upBenodigdheden:

·         Strokrans van Ø 30 cm
·         Groen plastiek lint om de krans af te dekken
·         IJzerdraad om een oogje te maken om de krans op te hangen
·         Krammen, grote en kleine, etalagespelden
·         Wikkeldraad
·         Verse bladeren van de Viburnum Davidii (dit zijn deze waar in de herfst van die staalblauwe bessen op komen) en zilverblad (eenjarige, overal te verkrijgen in tuincentra)
·         Zijde rozen, enkele met lange scheuten en knoppen, hop, eikels, Fresia
·         Gevriesdroogde asparagus (deze valt niet af), indien je verse gebruikt eerst met haarlak bestuiven dan zal hij ook niet zo vlug afvallen

005 - Gevriesdroogde Asparagus en eikeltjesWerkwijze:

1.      Eerst maken we de basiskrans.
Omwikkel de strokrans met het plastieklint, bevestig begin en einde met een kram. Vorm een lus van de ijzerdraad (1.2mm) en steek deze door de strokrans. Zie dat hij stevig zit.

007 - Basiskrans van Viburnum- & zilverblad 23.06.092.      Maak de wikkeldraad vast aan de krans. Leg nu de Vibur-numblaadjes dakpansgewijs van binnen naar buiten en hierop telkens enkele zilverblaadjes. Wikkel de draad er rond, ga zo verder tot de krans volledig bedekt is. De voorlaatste ronde haak je de draad af en steek hem in de krans. Nu ga je verder met krammen. Het materiaal van de laatste rij schuif je telkens onder de voorgaande bladeren (begin van de krans) zodat je de krammen niet ziet.


003 - Rozen en Freesia3.      Verknip de rozen en de andere materialen tot korte stukjes. Begin met de grote rozen die je eerst op de krans bevestigd met krammen. Daarna verdeel je de andere materialen. Om deze krammen te bedekken neem je blaadjes en die steek je vast met de etalage spelden maar zo dat ook deze spelden niet te zien zijn want dit stoort.

004 - Hop ertussen4.      Verdeel de kleuren ook goed zodat je een mooi beeld krijgt als de krans af is.
TIP:
Ik heb de krans opgehangen en zo de materialen erop be-vestigd, telkens eens van de muur genomen om de krans te bekijken. Ga ook even op een afstand staan dan heb je een beter beeld.

006 - Praktisch niet te zien dat het allemaal zijdemateriaal is5.      Als afwerking gebruik je korte stukjes Asparagus.

6.      Ditmaal moet het niet een strakke krans worden hij mag speels zijn zoals de zomer, hier en daar mag eens een takje uitsteken.

002 - Zomersekrans - 23.06.09Ik heb gekozen voor zijde materialen op een basiskrans van fris groen om de zomer lang te kunnen vasthouden.
Gegarandeerd dat je deze krans jaren lang zal kunnen bewaren. Om hem af te stoffen gebruikt je de haarföhn.

Zijde materialen zijn tegenwoordig overal te verkrijgen zoals: Casa, Blokker, Cash & Carry.

Nu in de zomer zijn er ook overal rommelmarkten en daar kan je ze ook vinden. De meeste kan je zelfs wassen in een licht sopje, goed spoelen en laten drogen en je kan opnieuw aan de slag.

Wie wil er niet zo’n mooie zomerkrans, dus de handen uit de mouwen.

Theresa,

12:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-kransen

De commentaren zijn gesloten.