23 juli 2009

♣Rozen-anijsgelei♣

We hadden hier al eens het recept van rozenconfituur geplaatst, gemaakt door Theresa en de smaak was heerlijk.
Onlangs kreeg ik een recept van iemand die het op een iets andere manier deed en er een 1/2 anijsblokje toevoegde. De gelei zal hierdoor weer een andere smaak krijgen.
Zelf heb ik deze gelei nog niet uitgeprobeerd, maar ik hoop dat ze ook heerlijk zal smaken.

Benodigdheden:

650 gram rode rozen (zonder steel en neem rozen die niet besproeid zijn voor luizen)
rozenblaadjes voor gelei, potpourri, kies zelf maar...425 gram kristalsuiker
dame d' Coure1 ½ dl. Water
1 el. Citroensap
½ Anijsblokje

Werkwijze:

  1. Spoel de 650 gram rode rozen schoon met lauw water, laat de bloemen uitlekken, pluk de bloemblaadjes eraf en laat ze op keukenpapier drogen.

  1. Verwijder het witte uiteinde van de blaadjes.

  1. Leg de blaadjes en 425 gram kristalsuiker laag om laag in een pan met dikke bodem, schenk er 1 ½ dl. water en 1 el. citroensap bij en verkruimel er het 1/2 anijsblokje over.
  2. Breng alles op zo laag mogelijk vuur aan de kook. Dek de pan af en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe om.

  1. Laat een druppel van de gelei op een koud oppervlak afkoelen.  Als de druppel tot een bolletje geleert, is de gelei goed. Kook de gelei anders nog een paar minuten door.

  1. Schenk de gelei in schone potjes en sluit ze direct goed af.

Smakelijk!

PS: Binnenkort ook het recept voor gelei van rozenbottels.

12:00 Gepost door Marian & Roger in rozenconfituur

De commentaren zijn gesloten.