27 juli 2009

♣Rozen om op te eten♣

Snoeperig: bevroren rozen

sneeuwwitje closeBenodigdheden:

10 rozen (ecologische geteelde rozen en als u ze niet in eigen tuin heeft, vraag er dan bij de bloemist)
4 eiwitten (goed van de dooier scheiden)
4 el.water
450 gr.witte basterd suiker

Werkwijze:

1. Roer (niet kloppen) voor de 10 rozen de 4 eiwitten los en roer er 4 el. water door.

2. Dompel de rozen tot aan de steel aanzet in het eiwit en beweeg ze heen en weer, zodat alle blaadjes met eiwit bedekt zijn.
Zet de rozen in een vaas en laat ze 10 min. drogen.

3. Schep de 450 gr. witte basterd suiker in een fijne zeef en bestrooi de rozen hier rijkelijk mee, zodat alle blaadjes bedekt zijn met de suiker.

4. Hang de rozen op hun kop en laat ze twee dagen drogen. Leg ze daarna op een (taart-) rooster en laat ze nog drie dagen drogen.

5. Bewaar ze in een goed afgesloten trommel of in de vriezer.

Mits de rozenblaadjes allemaal goed bedekt zijn, blijven "bevroren rozen" wel 6 maanden goed.

Zo zie je maar het geurige aroma van rozen is niet alleen zalig om op te snuiven, maar ook verrukkelijk om te proeven!

Rozengroetjes uit ons Hofke!

12:00 Gepost door Marian & Roger in rozen CURI(R)OSA

De commentaren zijn gesloten.