04 augustus 2009

♣Rooskleurig-3♣

Pure romantiek, een gevel van een huis overgroeid met rozen.

Daarbij is de kleur van de rozen zeer bepalend voor de sfeer. Geeft rood of geel een vrolijk effect, roze en wit daarin tegen zorgen voor lieflijkheid.

Roos fantin latour 2Een van de schoonste van de roze vind ik persoonlijk de Centifoliaroos " Fantin Latour", genoemd naar de franse bloemenschilder Henri Fantin Latour (1836-1904)
Vanaf het eerste moment dat ik deze roos zag bloeien in een kasteeltuin, behoorde deze roos tot een van mijn lievelingsrozen. In datzelfde jaar kochten we ook één struik en hebben jaren genoten van deze centifolia roos in onze tuin.
Spijtig dat deze schitterend geurende roos maar een éénmalige bloei heeft.

In de maand juni bloeit deze roos overweldigend. Indien je een grote tuin hebt, dan weinig snoeien, enkel in het voorjaar een beetje in vorm houden en dode takken eruit snoeien, dan kan deze een afmeting krijgen van twee op twee meter. Prachtig als deze struik in bloei is, echt om bij weg te dromen.

sneeuwwitje closeWat de witte roos betreft zijn er verschillende mooie soorten, maar omdat wij het stamroosje Sneeuwitje in onze tuin hebben gehad, kies ik voor Sneeuwitje.

"Zij ontstond uit het schuim van de zee en waar het schuim van haar afviel, groeide prachtige witte rozen"

Griekse mythe van Venus

12:00 Gepost door Marian & Roger in rozen CURI(R)OSA

De commentaren zijn gesloten.