20 september 2009

♣Herfstgateau♣

Herfstgateau - 15.09.09Benodigdheden: 

·         Takkenkrans (facultatief – ik heb deze van het paasstuk genomen – Beschrijving “Heerlijke paastaart” van 4.04.09 en vindt u onder de categorie bloemschikken Pasen)

·         Oude ronde oasistaartvormen met de Ø naar keuze, dit indien je materiaal kiest dat mag indrogen, anders neem je een nieuwe.
Ik heb 2 oude genomen omdat ik er een in de takkenkrans heb gestoken en deze dan te diep zou zitten.

·         Hortensia, larikstakken met knoppen, papaverknoppen, zilverblad, Sedum, eikenblad, of andere materialen die mooi indrogen.

·         Rozenbottels (voorzichtig met de stekels)

HortensiaWerkwijze:

1.      Leg de 2 oasistaarten in de takkenkrans en zet ze vast met satéstokjes.

Sedum, lariksknoppen, zilverblad2.      Zet de hortensiatoefjes op draad., schik ze in de taart. Aan een rand steek je enkele eikenbladeren met Sedum en zilverblad.

Papaverknoppen3.      Schik de papaverknoppen tussen de hortensia. Werk de rand af met de rozenbottels en enkele larikstakjes.

Rozebottels als randafwerking4.      Plaats de gateau op tafel en laat de herfstgasten op 21 september maar binnen komen.

Bovenaanzicht van de gateauDe eerste herfstmaterialen kondigen zich reeds aan maak er gebruik van om iets moois te maken waar je lang plezier van hebt.

Een fijne herfstintrede,

Theresa,

20:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-herfst

De commentaren zijn gesloten.