19 oktober 2009

♣Herfstvruchten♣

Herfstvruchten - 12.10.09Benodigdheden:

v      Mooie hoge vaas (ik heb een koperkleurig gekozen)
v      Oude oasis en een oude bal oasis
v      Mos en krammen (van bloemendraad groen)
v      Oranje vezeldoek
v      Etalagespelden
v      Satéstokken en tandenstokers
v      Hortensia
v      Herfstmateriaal zoals:
maïs en de bladeren, sierfruit, kastanjes, bolsters, kogeldistel, appels, malus appeltjes,  rozenbottels, lampionnetjes,  rode bonen,  zonnebloemhoofdjes zonder bloemblaadjes, enz.….

HerfstmateriaalWerkwijze:

1.      Vul de vaas met oude droge oasis, zo’n 2 cm onder de rand van de vaas. Omwikkel de oasis bal met mos en pin vast met krammen van bloemendraad. Vul alle gaatjes.
Maïsbladeren en onderaan onder de malusappeltjes de oranje vezeldoekZet de bal op de vaas en steek vast met satéstokjes.

2.      Snij repen van de oranje vezeldoek en vorm een golvende rand om de mosbal, steek vast met etalagespelden.

Zonnebloemhoofdjes3.      Ontdoe de zonnebloemen van de bloemblaadjes, snij de steel goed kort af, steek een satéstokje in de steelholte en plaats deze op de bal, in groep bijeen.

Sierfruit4.      Steek het sierfruit op 2 satéstokjes en de malusappeltjes en kastanjes op tandenstokers. Maïs krijgt ook 2 satéstokjes dan zit het vaster. Mocht het moeilijk gaan om de satéstokjes erdoor te steken neem dan een els en prik een gaatje.

Framboosmaïs5.      Verdeel nu al het materiaal dooreen op de bal door regelmatig het materiaal af te wisselen. De rode bonen zet je vast met lange etalagespelden of krammen maar steek zodanig vast dat de spelden niet te zien zijn.

6.      Als laatste vul je de gaatjes met toefjes hortensia op draad.

7.      Op zo’n mooie zonnige dag als vandaag brengt dit stuk warmte en kleuren. Plaats de vaas in oogzicht zodat je dagelijks er van kunt genieten. 

Succes, je zal er wel wat moois van maken daar ben ik zeker van.

Theresa,

 

16:38 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-herfst

De commentaren zijn gesloten.