02 december 2009

♣Adventschikking met buxus♣

adventkrans bovenzicht

Benodigdheden:

1-kaarsenhouder van beton1 kaarsenhouder van beton vierkant 22x22 (kan je kopen in action winkels evenals de theelichtjes en kerstdecoratie.
4 glaasjes voor theelichtjes2-blok oasis op maat snijden
1 rode fluwelen kunst roos (action)
8 foamroosjes (kleur gebroken wit).

3-oasis tussen de theelichtjesKerstdecoratie: vogeltjes, appeltjes, eikels, geurstokjes samengebonden met raffia, kleine kerstballen.
Groen uit de tuin o.a. dennen takjes, verschillende coniferentakjes groen en grijs en veel buxustakjes.
Oasis. 

4-theelichtje op de hoekWerkwijze:

  1. 1. De theelichtjes worden op de hoeken van de kaarsenhouder geplaatst. Nadat de oasis zich5-een gedeelte al met buxus bedekt heeft volgezogen met water, wordt de oasis op maat gesneden, zodat de oasis blokken tussen de theelichtjes passen.

7-zijkant met appeltjes2. Aan de buitenzijde van de oasisblokken worden de buxusstekjes gestoken, de oasis mag niet gezien worden en moet op een buxushaagje lijken. Zie foto.

3.Daarna met de snoeischaar de buxus rond6-uitzicht op  hoek met theelichtje knippen bij de theelichtjes en de rest als een haagje. Zo lijkt het een ronde krans op een vierkante houder.

8-glazen theelichthouder bewxerkt met paletjes4. Omdat deze keer geen mos wordt gebruikt wordt de oasis in het midden volledig bedekt met cobra blad. Het dennengroen met de coniferen takjes steekt men door het blad in de oasis vast. Mocht nadien het groen wat indrogen dan zie je geen oasis.

9-adventkrans bovenzicht5. Op de foto met bovenzicht op de krans is te zien hoe ik de rest van de kerstdecoratie heb verdeeld. De rozen worden tegen kerst vervangen door echte.

11-hoek met theelichtjeEen leuk stukje om te maken, al vergt het wel wat tijd om de vele buxustakjes te steken.

Bloemengroetjes van Marian.

10-prettige feestdagen

22:31 Gepost door Marian & Roger in bloemstukjes kerst Marian

De commentaren zijn gesloten.