23 februari 2010

♣Fris geschikt in een glas♣

2010.02.16 - Fris geschikt in een glasBenodigdheden:

·         Mooi vierkant of rechthoekig glas (kan ook rond zijn)
·         Mos
·         Kunstsneeuw
·         Regenboog oasis (licht groen)
·         Stukje gewone oasis, snijbloemenvoeding
·         Oasisprikkers en Clingplaksel
·         1 Amaryllisbol al een beetje uitgelopen
·         2 Witte hyacinten
·         1 Vetplant
·         1 bloeiende Amaryllis wit
·         3 Witte lelies
·         Framboosdistel
·         2 Aspidistra bladeren
·         2 takken sneeuwbal
·         Witte hortensia’s
·         Enkele bosbestakken

Bloemstuk wordt gemaakt in lichtgroene regenboogoasisWerkwijze:

Idee stamt van Joseé Paesen

1.      Laat de regenboog oasis zich goed volzuigen. Neem de maat plaats hem in een hoek en snij hem recht met de rand van de glazen bak af. Snij bovenin de groene regenboogoasis een vierkant uit en haal deze zo’n 10 cm diep uit. Het best kan je hiervoor een lepel gebruiken. Plaats in die hoek een oasisprikker met Cling.

Bloemstuk van boven gezien2.      Beslis waar je de Amaryllis, de hyacinten en de vetplant zal plaatsen. Op de plaatsen kleef je eveneens cling en de oasisprikkers erop.

Hortensia en sneeuwbal3.      Haal de bollen (amaryllis, hyacinten en de vetplant) uit de grond, spoel de wortels goed af en verwijder alle dood materiaal zodat je een mooie propere bol over hebt.

Hyacinten tussen bosbestakjes4.      Leg een tapijtje mos over de gehele oppervlakte van de glazen schaal. Druk goed aan over de oasisprikkers. Op de plaats waar de hyacinten komen leg je een klein stukje groene oasis onder het mos (dit om de bosbestakjes te steken).

5.      Prik de amaryllis, hyacinten en de vetplanten op de voorziene plaats.

Vetplant6.      Vul de uitgesneden regenboogoasis nu met gewone oasis en laat deze 2 cm boven uit steken. Rond de randen af.

7.      Was de Aspidistra bladeren en doorprik ze, steek de steel erdoor zodat je een draai krijgt. Deze bladeren steek je in de hoek. Hierover steek je de amaryllisbloem kort gesneden (steek er wel een plantenstokje in om de bloem stevig te houden indien ze volledig open zijn.

Lijkt net echte sneeuw8.      Steek de lelies aan de zijkanten, vul op met de hortensia, sneeuwballen en de framboosdistel.

9.      Schik enkele bosbestakken tussen de hyacinten.

10.  Bestrooi alles dik met een pak sneeuw zodat het uit ziet dat de planten uit de sneeuw bloeien.

Een dromerige combinatie is het niet???

Je kan ook andere bloembolletjes gebruiken zoals: sneeuwklokjes, blauwe druifjes, tulpen, anemoontjes, enz.… Zou ook een mooie schikking zijn met Helleborus. Je ziet zelf maar…

Theresa,

20:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken amaryllis