12 september 2009

♣Rozen dansen♣

Rozen dansen tussen Polygonium - 07.08.09Benodigdheden:

·         Vierkante schaal
·         Oasis en snijbloemenvoeding
·         Polygoniumstokken (zoek tamelijk rechte stokken), indien je ze gaat snijden neem dan een zaagmes mee dit lukt het best want met een snijtang pits je de stokken soms plat en barsten ze)
·         Rozen (indien je rozen gaat kopen neem dan een stukje polygoniumstok mee, dit om de kleur van de roos te kunnen bepalen)
·         Siergras
·         Takje druiven
·         Hortensia
·         Korte klimopranken (max. 30 cm) 

In rijen opgesteldWerkwijze:

1.      Oasis afmeten (tot aan de rand van de schaal) en zich laten volzuigen in lauwwarm water met snijbloemenvoeding. Vul de schaal met de oasis.

2.      Snij de polygoniumstokken 4 verschillende lengtes (we steken 5 polygoniumstokken per rij) dus in totaal 20 stukken.

Druifjes krijgen al een lichte kleur3.      Maak met een mes 4 schuine lijnen op de oasis, dit om aan te geven dat je de polygoniumstokken hierin zult plaatsen. Tracht een mooie rij te vormen al lukt dat niet altijd als uw stokken krom zijn.

4.      Vul de bodem op met toefjes hortensia er mag geen oasis meer te zien zijn.

5.      Snij nu ook de rozen in verschillende lengtes en steek ze voor de polygoniumstokken. Hiertussen plaats je de klimopranken zodat ze tussen de rozen en de stokken uitkomen.

6.      Schik het siergras ertussen.

Rozen om bij weg te droomen7.      Werk af met trosjes druiven, zet deze wel eerst op draad om ze goed vast te kunnen steken.

Een mooi stuk en zeker nu dat de herfst in de lucht hangt.

We kunnen ons nu langzaam aan voorbereiden op de herfst er is al voldoende materiaal. Maïs, rozenbottels, bolsters van de kastanje, eikels…het wordt tijd om uit te zien en te gaan verzamelen.

Theresa,

12:00 Gepost door Marian & Roger in bloemschikken-rozen

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende