02 mei 2008

♣Palm naar buiten♣

palm in groter potDat het voorjaar ideaal is om terras planten te verpotten hebben we HIER al geschreven. Ook de palm werd in een groter pot geplaatst en weer op ons terras gezet.
De palm is winterhard en kan enige vorst verdragen, maar omdat we een kas hebben en de palm in een nog niet al te grote pot stond is deze voor de winter in onze serre gezet. Nu de palm in een grotere pot staat, zal deze voortaan buiten moeten overwinteren.

De tibouchina die gaan we ook nog verpotten, want die wilen we zo vlug mogelijk uit de kas naar buiten.

Voor kuipplanten is het nu wel de beste tijd om ze buiten te zetten. 
In een kas of serre kunnen de planten vroegtijdig gaan uitlopen en kunnen de jonge tere scheuten gemakkelijk zonnebrand op lopen of ten prooi vallen aan late nachtvorst.
Maar breng ze eerst in orde door te verpotten. Jonge kuipplanten kunnen prima uit de voeten met normale potgrond. Neem altijd een pot die in doorsnee 5 of 10 cm. groter is, zodat rond de kluit van de plant ruimte is en je daardoor de pot makkelijk met potgrond kunt bijvullen.

Voor oudere kuipplanten is het niet echt noodzakelijk om ze ieder jaar te verpotten. Hebben ze nog genoeg potgrond, geef de plant dan wat gedroogde koemest, verwerk dit een beetje in de aarde en geef wat water en plant kan de zomer door.

08:00 Gepost door Marian & Roger in palmen