29 september 2008

♣ Dankbare herinnering ♣

herfstkrokussenHier zijn we dan met onze bloeiende herfstkrokussen waar we vorig jaar rond deze tijd over schreven en zoals beloofd met foto.

Toen ik vorig jaar de knolletjes van Theresa kreeg en ze in de tuin een plaats gaf, wist ik niet wat het ging worden. Door drukte zelfs niet op internet gezocht, hoe deze eruit zouden gaan zien.

krokussen in de herfstEr kwam groen blad aan en in het voorjaar werd het blad zelfs 30 à 40 cm. hoog. Eigenaardig dacht ik, volop blad en geen knop te zien. Wanneer komen die bloemen nu? In de herfst, was me gezegd. Maar ik had nu in het voorjaar en begin deze zomer al zoveel blad. En ik speurde regelmatig naar de knoppen. Zou er dit jaar dan niets aankomen vroeg ik me af.

herfstkrokus
Totdat Theresa me geruststelde en zei dat dit normaal was. Eerst komt er blad aan en dat moet je laten afsterven. Dit was natuurlijk wel even geen mooi zicht. Het lijkt net of de plant niets meer gaat worden. Op het einde van de zomer is dan alles verdwenen.
Even lijkt het of er niets in de plaats komt. En dan komen er in september lila puntjes boven de aarde piepen, die op enkele weken tot mooie bloemen ontpoppen. “ De herfstkrokus”

Heel mooi en een dankbare herinnering aan de dag dat ik deze herfstkrokussen kreeg.

12:00 Gepost door Marian & Roger in vaste planten in onze tuin

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende